HOŞ GELDİNİZ!

Burayı Görünüm ve Diller altında bulunan Tema özellikleri > [-MD-] Ziyaretçi Paneli alanından düzenleyebilirsiniz.

Windows bilgisayarımızdan ekran görüntüsü alma

Adanalı

Administrator
14
WA RANK
Konular
1,372
Reaksiyon puanı
1,730
Web sitesi
webadam.net
Merhaba, bilmeyen kişiler için Windows işletim sistemli bir bilgisayardan nasıl ekran görüntüsü alabiliriz bunu anlatmaya çalışacağım.

Ekran görüntüsü almak istediğimiz kısmı ekrana getiriyoruz ve klavyemizden "PrtSc SysRq" tuşuna basıyoruz.

1pokx4.jpg

"PrtSc SysRq" tuşu ekranımızda gördüğümüz alanı kopyalama işlemini yapmaktadır. Tuşa bir defa basarak ekranı kopyalamış olursunuz, kopyalama işleminin ardından en basit tüm Windows işletim sistemlerinde olan "Paint" uygulamasını açıyoruz ve "Ctrl+V" tuş kombinasyonu ile kopyalamış olduğumuz görseli Paint uygulamasına yapıştırıyoruz.

ekran-goruntusu-alma-2.jpg

Evet yukarıdaki görselde almış olduğumuz ekran görüntüsünün Paint üzerindeki hali görülmektedir. Ekran görüntüsünü kayıt etmek için Paint uygulmasında "Ctrl+S" tuş kombinasyonuna tıklayarak masa üstüne kayıt edebiliriz.

ekran-goruntusu-alma-3.jpg

Yapmamız gereken tüm işlemler bu kadar. Umarım faydalı bir anlatım olmuştur.

Son düzenleme:

Konuyu toplam 0 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 0 Misafir)

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
İp ucu 4
  • Geri